Slaptoji Kauno istorija

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Marganavičienė E. M. Slaptoji Kauno istorija

Marganavičienė, E. V. Slaptoji Kauno istorija. – Kaunas : Obuolys, [2019]. – 249 p.. : iliustr.

Dažnai šis miestas vadinamas  Lietuvos širdimi – ir nenuostabu, nes Kaunas įsikūręs dviejų didžiausių upių santakoje, minimas jau bene X amžiuje. Kaip seniausia Lietuvos gyvenvietė, kur užsimezgė lietuvių, skandinavų, vokiečių ir kitų tautų ryšiai, viduramžiais tapo Hanzos sąjungos prekybos partnere? Kaip keitėsi miesto istorija Abiejų Tautų Respublikos metais?

Kuo išskirtinis Rusijos imperijos okupacijos laikotarpis?   „Slaptoji Kauno istorija“ pakvies pasivaikščioti po gražiausias miesto erdves, atskleis pastatų slepiamas paslaptis bei legendas, pristatys čia kūrusias ir gyvenusias iškilias asmenybes. Kaunas unikalus ne tik dėl savo išsidėstymo – jo urbanistiniame audinyje dera viduramžių palikimas ir unikalus modernizmas, dėl kurio Laikinoji sostinė garsėjo visoje Europoje. Tai meno ir kultūros židinys, davęs pradžią modernios Lietuvos kūrimui – ir reikšminga jos dalimi išliekantis iki šiol. Leidinys primena, kad šimtmečių istorija vis dar gyva ir prasminga. Miestui rengiantis tapti 2022-ųjų Europos kultūros sostine, knyga kviečia į kelionę po pažįstamą ir kartu nepažintą miestą.
Eleonorai Violetai Marganavičienei miestas – lyg senas, geras draugas, kurį ji pristato svečiams. Anksčiau pasirodžiusi jos knyga „Slaptoji Vilniaus istorija“ tapo bestseleriu – šių metų knygų mugėje leidykla „Obuolys“ įvardino ją kaip vieną iš perkamiausių knygų.

Turinys