Pakeliui su savimi

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Šurnaitė, L. Pakeliui su savimi

Šurnaitė, Lavija. Pakeliui su savimi. – Vilnius : Alma littera, 2019. – 287 p.

Autorė knygoje „Pakeliui su savimi“ pasakoja savo ir kitų moterų išgyvenimus, emocines, psichologines duobes ir dalijasi asmenine patirtimi, kaip galima tokius gyvenimo periodus įveikti, išgyventi ar net padėti kitoms moterims su jais susitvarkyti.
Ši knyga – ne apie saldų gyvenimą, primenantį cukriniu rožiniu glajumi aplietą spurgą. Gyvenimas – ne pyragėlių lentyna. Išsirinkai saldžiusią ir išėjai? Ne! Kartais jis būna net labai sprangus...

L.Šurnaitė nekalba apie asmeninį gyvenimą ir nepasakoja jo detalių, teigia vengianti tokių atviravimų, nes jie neduoda naudos. Tačiau knygoje atveriama gilesnė emocinė erdvė, kurioje telpa sudėtingiausi išgyvenimai, tamsios mintys, netektys, nesėkmės, nepavykę santykiai, konfliktai ir t.t. Kaip šiuos sunkumus priimti į savo gyvenimą, kaip juos išbūti ir neleisti sugriauti gyvenimo ar sužlugdyti savęs – apie tai knygoje „Pakeliui su savimi“ pasakoja autorė, pasitelkdama savo pačios suvokimus ir aplinkinių moterų patirtis.
 Knygoje  raginama neeikvoti energijos ieškant savo kelio kokiose nors ypatingose ar tolimose vietose. Lavija Šurnaitė pasakoja, kad nebūtina ir nuspręsti eiti prieš srovę ar eiti pasroviui, svarbiausia – eiti pakeliui su savimi. Tas kelias, kurio mes ieškome, jau yra po mūsų kojomis, tereikia eiti juo pasitikint savo žingsniais.
Autorė, pati išgyvenusi ne vieną gyvenimo virsmą, sako gerai žinanti, ką reiškia verkti, kentėti, jausti begalinį skausmą ir neviltį. Tačiau ji vengia tiesmukiškai dalinti patarimus – verčiau pasakoja apie tai, kas padeda jai ir kitoms moterims.
Lavija Šurnaitė – žurnalistė, televizijos laidų vedėja ir rengėja, Tai jau trečioji autorės knyga. Pirmosios dvi -  „Maži įpročiai – dideli pokyčiai“ (2016) ir „Optimizmo genas“(2017).

Turinys