Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR

Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR :  [parodos leidinys, 2019-2020 ,Vilnius]. – Vilnius : MO muziejus, 2019. – 223 p. : iliustr.

Parodoje naujai ir interaktyviai pristatomas jau istorija tapęs Lietuvos 10 dešimtmetis – didelių lūžių ir pokyčių dešimtmetis, suformavęs mus. Paroda atskleidė laikmečio prieštaringumą – ir euforiją, ir transformacijos sudėtingumą, visuomenę valstybės kūrimosi pradžioje. Žvilgsnis į tai, kas esame mes.

Susijungė menas, kultūra ir to meto kasdienybės istorijos. Šalia muzikos, mados, rinkos ir Gariūnų ekonomikos, užgimusios mafijos ir popkultūros atsirado šio laikotarpio MO kolekcija: videofilmai, instaliacijos, performansai, tapyba.
 „Rūšių atsiradimas: 90-ųjų DNR“ – pasakoja, kaip iškovotos politinės laisvės sąlygomis „iš unifikuotos masės“ ėmė rastis naujos žmogiškųjų individų rūšys ir, norėdamos išlikti, ėmė „burtis į tinklus ir kurti savo tapatybę“.
Šiame kataloge – parodos kuratorių ir kitų sričių profesionalų tekstai, apžvelgiantys ir analizuojantys fenomenus platesniu rakursu, derinami su paskiromis atvejų studijomis bei kasdienybės istorijomis.

Turinys