33 portretai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 33  portretai

Kajėnas, Gediminas. 33 portretai : pokalbiai su menininkais. – Vilnius : Aštuntoji diena, 2019. – 475 p. : iliustr.

Lietuvos kultūros žurnalisto Gedimino Kajėno parengta knyga „33 portretai: pokalbiai su menininkais“ – tai ne tik pašnekesys su ryškiausiomis mūsų šalies meno asmenybėmis, bet ir savitas, daugiasluoksnis praeinančios epochos liudijimas.
Kaip savo nueitą kelią vertina aktorius Remigijus Vilkaitis? Kuo didžiuojasi skulptorius Saulius Vaitiekūnas? Kas kūryboje svarbiausia fotografui Algimantui Kunčiui?

Atsivertę knygą „33 portretai: pokalbiai su menininkais“ rasite 33 interviu, kurių kiekvienas yra lyg atskiras pasaulis. Juose – pasakojimas apie kūrybą, lemtingus pasirinkimus ir atradimus.
Gediminas Kajėnas didžiausią dėmesį knygoje skiria vyriausiajai, pamažu išeinančiai menininkų kartai, siekdamas užfiksuoti ne tik jų prisiminimus, bet ir pačios epochos dvasią.
Knygos pašnekovų patirtys – gyvenimiškos, bet kartu ir išskirtinės. Tai vidiniai potyriai ir jausmai, aktualūs ir svarbūs ne tik kaip jų pačių gyvenimo dalis, bet ir kaip vertingi pamokymai ar patarimai jaunajai kartai. Tai pasakojimai apie tai, kaip ieškoti ir rasti savo gyvenimo kelią.
Kultūros žurnalistas Gediminas Kajėnas baigė Vilniaus pedagoginį universitetą, vėliau dirbo portale „Bernardinai.lt“, šiuo metu yra portalo „8diena.lt“ redaktorius. Autorius  yra parengęs knygas „Pasaulis pagal Barą“ ir „Pasaulis yra gražus“. Vyras taip pat muzikuoja, yra dainuojamosios poezijos atlikėjas. 2003 m. jam suteikta „Barzdos premija“, 2013 m. jis įvertintas Vaižganto premija, o 2017 m. – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos premija už publicistiką.

Turinys