„200 žaidimų“ bibliotekos erdvėse

Atnaujinta: Antradienis, 06 gruodžio 2022 11:56

Tęsiant projekto „INTERaktyvūs žaidimai: Maminukų akademijos edukacijos“ veiklas, rugsėjo trečią dieną biblioteką aplankė Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos antros, trečios klasės mokiniai ir mokytojos Danguolė Maslauskienė, bei Aušrinė Garuckienė. 

 Projektas paremtas kraštiečio Mato Grigonio liaudies žaidimų rinktine „200 žaidimų“, todėl į svečius pasikvietėme ir laisvalaikio studiją „Sveiki sveiki“. Studijos vadovė ir edukatorė Justina Tuleikienė su mokiniais žaidė daug įvairių lietuvių liaudies žaidimų. Komandinėse veiklose vaikai buvo supažindinti su krašto tautosaka ir jos reikšme šiandieninėje visuomenėje. Aktyvūs žaidimai, tokie kaip „Sveikas gyvas“, „Karveliai“, „Kiškelis“, “Vilkas“, „Trauktynės“ nukėlė į Mato Grigonio liaudiškų žaidimų rinktinės puslapius. Linksmos - fizinio judėjimo kupinos užduotys gamtoje buvo paįvairintos mįslėmis ir galvosūkiais. Toks atraktyvus pasibuvimas bibliotekoje leido rajono mokiniams daugiau sužinoti ne tik apie pedagogą, žaidimų literatūros, bei vaikų poezijos pradininką M. Grigonį, bet ir apie mūsų regiono kultūrą.

Skulptoriaus A. Goko kuriama interaktyvių vizualų (su QR kodais) lauko platforma taip pat dedikuota M. Grigonio palikimui. Platforma sujungs šiuolaikines tehnologines galimybes su linksmais fizinio judėjimo kupinais liaudies žaidimais gamtoje.

Šis Maminukų akademijos projektas suteiks naują edukacinę priemonę bibliotekos mažiausiems ir paaugusiems skaitytojams lauko erdvėje. Kultūrinė platforma paskatins vaikus ir jų tėvus skaityti, pažinti ir žaisti  gryname ore bet kuriuo paros metu, net kai biblioteka uždaryta. 

Projektą  ,,INTERaktyvūs žaidimai: Maminukų akademijos edukacijos“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė.

https://www.ltkt.lt/tolygi-raida

https://www.panrs.lt/veiklos-sritys/kultura-2/

 Informaciją parengė Lida Žukauskaitė