Bibliotekos erdvės atviros lankytojams

Atnaujinta: Antradienis, 11 gegužės 2021 09:15 Knygų fondas

Švelninant karantino apribojimus, biblioteka kviečia lankytojus į skaityklas ir atvirus fondus. Lankytojai gali Abonemente ir Vaikų literatūros fonde laisvai rinktis knygas, apžiūrėti parodas, naudotis kompiuteriais, dalyvauti kai kuriuose renginiuose bei mokymuose (laikantis visų saugumo reikalavimų).

Dėl lankytojų saugumo biblioteka imasi visų privalomų veiksmų. Bibliotekos patalpose ribojami lankytojų srautai: aptarnaujamos ne didesnės nei 2 asmenų grupės, tarp asmenų skaityklose laikomasi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo, išskyrus vienos šeimos narius ar vieno namų ūkio narius, ir teikiant paslaugas vienam lankytojui skiriama 20 kv. metrų ploto. 

Kviečiame rinktis grožinės ir dalykinės literatūros knygas atviruosiuose fonduose, primindami, kad patogiausias ir saugiausias būdas visgi yra iš anksto užsisakyti leidinius internetu. Kaip tai padaryti, rasite ČIA.

Skaityklose sumažintas darbo vietų skaičius. Buvimo laikas skaityklose neribojamas, išskyrus kompiuterizuotoms darbo vietoms visoje bibliotekoje, kuriose buvimo trukmė yra iki 1 val. 

Vadovaujantis Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis, keletą kartų per dieną valoma bibliotekos aplinka, atliekama dezinfekcija, patalpos vėdinamos, laikomasi kitų patvirtintų saugumo reikalavimų. Viduje vyresni nei 6 metų asmenys privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės su kauke būti negali (jiems rekomenduojama užsidėti veido skydelį).

Maloniai kviečiame naudotis bibliotekos paslaugomis.