Svarbiausia informacija apie atnaujintą bibliotekos veiklą (atnaujinta)

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Informuojame, kad paskelbus karantino sušvelninimą, biblioteka nuo balandžio 27 d. pradeda išdavinėti knygas. Knygos išduodamos tik iš anksto jas užsisakius, atsiėmimo laiko suderinti nereikia, tačiau atvykti privalote per 3 dienas nuo užsakymo pateikimo.

KNYGŲ UŽSAKYMAS
Knygas (ne daugiau kaip 10 vnt.) galima užsakyti:
El. kataloge, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.., telefonu (8 45) 58 70 48.
KNYGŲ IŠDAVIMAS
Užsakytos knygos bus išduodamos:
Viešojoje bibliotekoje (Beržų g. 50) darbo dienomis nuo 10 val. iki 17 val. (27 d. nuo 11 val. iki 17 val.).
Knygos išduodamos laikiname išdavimo punkte prie pagrindinio įėjimo į biblioteką. Vienu metu knygas pasiimti galės 1–2 žmonės. Prašome bendradarbiauti ir klausyti nurodymų: kantriai laukti specialiai suformuotose eilėse ar prie pažymėtų linijų, klausyti ir vykdyti bibliotekos darbuotojų prašymus, dėvėti apsaugines kaukes, naudotis prie įėjimo esančiu dezinfekciniu rankų skysčiu.
Lankytojai, atsisakę laikytis nustatytų saugos taisyklių, aptarnaujami nebus.
KNYGŲ GRĄŽINIMAS
Knygas grąžinti galima be eilės, pasinaudojant knygų grąžinimo dėže.
Pastaba. Grąžintos knygos sistemoje atžymimos pasibaigus jų karantinavimo laikotarpiui (po 72 valandų).
KITOS PASLAUGOS
Kitos bibliotekos paslaugos (skaityklos, kompiuteriai, mokymai, edukacijos, renginiai) ir toliau nebus teikiamos iki kito karantino sušvelninimo, apie kurį informuosime atskirai. Wi-Fi vartotojų patogumui - pasiekiamas bibliotekos prieigose (lauke). Spausdinimo paslaugos vykdomos, norimą atspausdinti dokumentą atsiuntus el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Jei turite klausimų, skambinkite tel. (8 45) 58 70 48.

Primename, kad bibliotekoje nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims (vyresnio nei 60 m. amžiaus asmenims ir (arba) sergantiems lėtinėmis ligomis, nurodytomis Sunkių lėtinių ligų, dėl kurių ekstremaliosios situacijos ar karantino laikotarpiu asmeniui išduodamas nedarbingumo pažymėjimas, sąraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 23 d. įsakymu  Nr.V-483 „Dėl Sunkių lėtinių ligų, dėl kurių ekstremaliosios situacijos ar karantino laikotarpiu asmeniui išduodamas nedarbingumo pažymėjimas, sąrašo patvirtinimo“) ir taip pat asmenims jaučiantiems bet kokius kvėpavimo takų infekcijos simptomus (pakilusi temperatūra, sloga, kosulys, dusulys, gerklės skausmas, čiaudėjimas, ašarojimas
Aplinkos valymas ir dezinfekcija bibliotekoje bus atliekama vadovaujantis Rekomendacijomis dezinfekcijai sveikatos priežiūros įstaigose ir ne sveikatos priežiūros patalpose (kai galimas užteršimas SARS-COV-2 virusu).