Rajono bibliotekoje – paroda iš Slovėnijos

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Paroda iš Slovėnijos

Vasario mėnesį Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje eksponuojama paroda  iš Slovėnijos Škofja Lokos miesto Ivan Tavčar bibliotekos.
Šįkart tai yra dailininko  Martin Eniko  kūrybos darbų paroda „Senieji Slovėnijos amatai“. 

Darbai atlikti pieštuku puantilizmo (taškavimo) technika, nuo taško iki taško. Maži  taškeliai susijungia į vieną, nedalomą visumą.  Šiai technikai reikia daug laiko ir kruopštumo. Piešiniai tikrai įdomūs ir verti dėmesio. Parodoje galima išvysti senus įvairius rakandus, naudotus buityje ir žemės ūkyje, Ir, kas įdomiausia, galima rasti daug  panašių ir mūsų, lietuvių,  senojoje buityje. Piešti darbai  puikiai dera su keramikos paroda „Keramikos ir muzikos sintezė“ šiuo metu irgi eksponuojama bibliotekoje.
Tuo tarpu minėtoje Slovėnijos Škofja Loka miesto Ivan Tavčar bibliotekoje šiuo metu eksponuojama krekenaviečio Algimanto Lūžos fotografijų paroda „LIETUVA PSAULIUI. Krekenavos regioninio parko vaizdai. Isos slėnio vaizdai“ .
Jau ne pirmi metai kuomet vasario mėnesį abi šios bibliotekos keičiasi parodomis. Vasario mėnesį Lietuva švenčią Nepriklausomybės dieną – vasario 16-ąją, o Slovėnijai svarbi data yra vasario 9-oji -  Kultūros diena. Tai didelė šventė, turinti senas tradicijas, skirta poetui, himno autoriui Francei Prešerenui.

Parengė D.Pamerneckytė