Su pavasariu atskrido „Paukščiai kitaip“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 M. Čepulio fotografija

Jau kelinti metai po Lietuvą keliaujanti  gamtos fotografo Mariaus Čepulio paroda „Paukščiai kitaip“ pagaliau užsuko   į Panevėžio rajono viešąją biblioteką.

Paukščių ir gamtos fotografas Marius Čepulis  puikiai žinomas ir mėgstamas visoje Lietuvoje, savo nepakartojamus darbus  eksponuoja parodose,  socialiniuose tinkluose,   dalyvauja  įvairiausiuose konkursuose, juose   pelnęs  ne vieną apdovanojimą.
Nuo vaikystės dominęs gamtos pasaulis  atvedė Marių į Vilniaus universiteto Gamtos fakultetą, kurį baigęs įgijo ornitologijos magistro laipsnį.  Ilgą laiką dirbo Ekologijos institute, tyrinėjo migruojančius paukščius Nemuno deltoje ir visoje Vakarų Lietuvoje. Fotografija taip pat atėjo iš vaikystės. Tuomet tai  buvo pirmieji  bandymai  su „Smenos“, „Zenito“ fotoaparatais, tačiau vėliau imamasi rimtai gilintis į fotografijos paslaptis  – skaityti, stebėti, žiūrėti ir bandyti, bandyti, bandyti...
Jau keleri metai Marius kiekvieną laisvą minutę skiria savo aistrai – gamtai, tiksliau – gyvūnų fotografijai. Braido ir plaukioja po ežerus, slėptuvėse sėdi po 3-16 valandų per parą dėl to vieno  vienintelio kadro.
Nuotraukose stengiasi  parodyti tai, ko mes  niekada ir negalėtume pastebėti – slapčiausias ir gražiausias gyvūnų gyvenimo akimirkas – ir tikisi, kad jo darbai  iš arčiau supažindins  su gyvąja gamta bei paskatins ją gerbti ,  tausoti,  mylėti ir suvokti,  kad  „geriausia pagarba gamtai ir jos gyventojams – nesikišti į jų gyvenimą.“
Nerealaus grožio paukščiai gyvena, čia, šalia mūsų, tik ne visuomet pastebimi ir matomi.
Ateikite į biblioteką jais  pasidžiaugti .
Paroda vyks visą balandžio mėnesį.


Parengė D. Pamerneckytė