Svečiuose – Ričardo Ničajaus paveikslai

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 R. Ničajus

Jubiliejinės Ričardo  Ničajaus parodos pristatymas sukvietė į rajono biblioteką nemažą būrį dailininko talento gerbėjų , panorusių bent trumpai valandėlei atsiplėšti nuo kasdienybės ir pasinerti į kiek liūdnokus, bet šiltus, sakralumu dvelkiančius Ričardo paveikslus .

Jų neišgąsdino nei alinantis karštis, nei atstumai – kai kas atvyko iš gan atokių rajono kampelių – Žibartonių, Vadoklių. Kai kam kelias buvo kiek trumpesnis – Krekenava, Naujamiestis, Upytė.

Mielai bendraujantis dailininkas trumpai pristatė savo parodą, pasakojo , kaip jam sekasi paišyti, kaip sekasi  gyventi senovinėje  Stultiškių kaimo sodyboje .

Susirinkę kolegos, draugai negailėjo Ričardui gerų, šiltų žodžių, sveikino su artėjančiu 60- mečiu, noriai  dalijosi prisiminimais. Pirmoji mokytoja Rita Švelnienė pasakojo  apie pačią  pirmąją dailininko parodą, surengtą dar tuometinėje miesto 6-ojoje mokykloje ir perskaitė  ta proga  „Tėvynėje“ publikuotą straipsnį .  
Šiltus kolegų, buvusių bendradarbių žodžius  lydėjo  muzikos garsai - fleita grojo  Vytauto Mikalausko menų gimnazijos moksleivė  Elija Tamošiūnaitė .

 Anot E. Mezginaitės, Upytės parapija, Panevėžys ir Lietuva turi gerą dailininką. Šiandien šį dailininką turi ir rajono savivaldybės biblioteka.
 Ričardo Ničajaus paveikslai svečiuosis bibliotekoje iki rugpjūčio 27 d.
Laukiame Jūsų.

Daugiau nuotraukų foto galerijoje