Virtuali akvarelės paroda iš Slovėnijos Škofja Lokos miesto bibliotekos

Atnaujinta: Pirmadienis, 01 vasario 2021 09:56 Virtuali akvarelės paroda

Jau ne pirmi metai keičiamės parodomis su minėto miesto Ivan Tavčar biblioteka pagal NAPLE bibliotekų seserystės programą ir tik šiemet (kaip ir dauguma) susitinkame virtualiai.

„Pradėjome prieš dešimt metų. Tai buvo vienos savaitės akvarelės tapybos kursai.  Mūsų mokytojas buvo Edi Sever - puikus akvarelių technikos meistras. Savaitė išsitęsė į ilgus metus, niekada negalvojome, kad šis bendravimas gali baigtis. Tai buvo puiki patirtis žmonėms, mėgstantiems tapyti, siekiantiems tobulėti. Edi labai nuoširdžiai dalijosi savo žiniomis :  jis  tapė kartu su mumis , kartu su mumis baigdavo paveikslą ir mes galėjome ne tik išgirsti pamokymus , bet ir pamatyti visą procesą. Taip jis mokino dirbti greitai, efektyviai ir tuo pačiu daryti tai lengvai, paprastai ir žaismingai. Kas gi nemylėtų tokio mokytojo!
Ir galiausiai pasiekėme tašką, kai išdrįsome eksponuoti ir savo paveikslus. Mes prisistatėme kaip „Edis ir jo akvarelininkai“.
Ankstyva mirtis šiais metais atėmė iš mūsų Edį. Šia paroda atsisveikiname su Edžiu ir dėkojame jam už viską.“
Šitaip jautriai mūsų draugai iš Slovėnijos Škofja Lokos miesto Ivan Tavčar bibliotekos pristato mums šiemetinę savo parodą.
Parodoje eksponuojami Edžio Sever, Miros Golja, Irenos Knapič, Ivankos Keber, Ivankos Prezelj kūryba.

 Nuoroda į parodą

 

Parengė D. Pamerneckytė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius