KNYGŲ KALĖDOS

Atnaujinta: Trečiadienis, 16 gruodžio 2020 16:08 Knygų lentyna

Jei dar neturite vieningo LIBIS skaitytojo pažymėjimo, rezervuokite jį mūsų bibliotekoje el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8-45)587048 iki sausio 6 d. Dovanosime skaitytojo pažymėjimą ir skaitymo džiaugsmą. Leiskite šventes namuose su knygomis. O, kad būtų lengviau išsirinkti, mes parengėme rekomendacijas. Šiuos leidinius ir daug kitų, rasite mūsų bibliotekoje. Kviečiame užsakyti naudojantis el. katalogu.

Karen Swan „Kalėdų šviesos“. Gyvenimas dažnai nustebina. Jis gali būti liūdnesnis, nei nusipelnėme, kartais net nepakeliamas. – Jų žvilgsniai susitiko. – Tik dėl vieno gali būti tikra: jis niekada nebus toks, kokio tikiesi. Jis stums tave į kelius, kuriais nenorėsi eiti, bet kliaukis likimu. Karen Swan (Karen Svon) – tarptautinio pripažinimo sulaukusi romanų autorė, trijų vaikų mama, gyvena miškuose prie Sasekso ir rašo knygas namelyje medyje. Lietuvių kalba jau išleistos jos knygos „Paryžiaus paslaptis“, „Kalėdų dovana“, „Tobula dovana“, „Žvaigždės virš Romos“. Kalėdų šviesos“ – naujausias jos romanas. „Kalėdų šviesos“ – nepaprastai įtraukianti istorija apie tai, kas gyvenime svarbiausia. Apie pasirinkimą, kuris nulemia gyvenimą, apie meilę, kuri trunka ir po mirties, ir apie Kalėdas – šventę, kuri viską nušviečia ypatinga šviesa.

Karen Swan „Kalėdų dovana“. Žavinga istorija apie keturių moterų draugystę ir, žinoma, meilę – prarastą ir vėl atrastą. Kesė,iš keturių draugių ištekėjo pirmoji. Ir štai po dešimties santuokinio gyvenimo metų Škotijos užkampyje jos santuoka staiga subyra į šipulius. Tačiau kam gi būtų geriausios draugės, jei nesugalvotų, kaip ištraukti vyro išduotą Kesę iš sielvarto liūno? Ji per ilgai užsisėdėjo Škotijoje, ji nepažįsta nei gyvenimo, nei savęs. Jai reikia suprasti, kas ji yra ir ko ji iš tiesų nori! „Kalėdų dovana“ – gražiausių pasaulio miestų žiburiais švytintis romanas apie norą pakeisti gyvenimą. Ir surasti meilę, kuri visuomet liktų su tavimi.

Glenn Beck „Kalėdinis megztinis“. Jei galėtum pakeisti gyvenimą ištrindamas didžiausias graužatis, sielvartus ir klaidas… ar pakeistum? Garsus JAV radijo ir televizijos laidų vedėjas Glenn Beck knygoje „Kalėdinis megztinis“ kalba apie šeimą, tikėjimą ir atlaidumą, paauglystės prisiminimus, skaudžias gyvenimo pamokas ir tikrąją dovanų prasmę. Romane pasakojami įvykiai yra tikri, atskleidžiamos situacijos kviečia susimąstyti apie mūsų visų gyvenimą: ar tikrai žinome, kas jame svarbiausia?

Rodney David Wingfield „Frosto Kalėdos“. Detektyvų mėgėjams Džekas Frostas pažįstamas iš kriminalinio serialo „Frosto prisilietimas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Davidas Jasonas. Serialas ir aktorius Jungtinėje Karalystėje pelnė gausybę apdovanojimų. Detektyvas Džekas Frostas keistuolis: jis nesilaiko darbo drausmės, yra netvarkingas, ironiškai bendrauja su aplinkiniais ir problemas traukia lyg magnetas. Vis dėlto už šios kaukės slypi jautri siela ir stiprus teisingumo jausmas…

Maeve Binchy „Kalėdų skrynelė“. Mielas kalėdinių pasakojimų rinkinys apie meilę ir įvairias šeimos peripetijas, į kurias  pakliūva žmonos, vyrai, draugai ir meilužiai. Rašytojos sukurtame jaukiame pasaulėlyje naujos šeimos po skyrybų pešasi su buvusiais sutuoktiniais, seniai vedusiesiems kyla sunkumų dėl žentų ir marčių, vyrai blaškosi tarp žmonų ir kitų moterų, vaikai dalyvauja suaugusiųjų rietenose, o pagyvenę vieniši žmonės skrenda susipažinti su vaikų antrosiomis pusėmis ir ilgoje kelionėje… atranda vienas kitą… Šilti, kupini užuojautos ir supratimo pasakojimai apie mūsų gyvenimą yra puiki dovana skaitytojui, pasiilgusiam paprastų ir gražių dalykų. Truputis sentimentų ir romantikos, humoro ir vilties – puikus vaistas nuo šventinės melancholijos.

„Gražiausios lietuviškos ir vokiškos kalėdinės dainos“. Knygoje pateikiamos lietuviškos ir vokiškos kalėdinės dainos su natomis.

Informaciją parengė Rima Karpinskienė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius