Iš medžio gimę angelai jaukiai įsitaisė bibliotekos erdvėse

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 11 vasario 2021 15:24 Angelų parodos skelbimas

Visas gražiąsias metų šventes praleidę mūsų bibliotekoje Rimanto Zinkevičiaus angelai čia pasitinka ir Trijų Karalių dieną. Be galo mieli, tikro angeliško veido medinukai – tarsi Trijų Karalių dovanos pripildė bibliotekos galeriją šviesos ir šilumos.

Profesionalus medžio drožėjas šimtais skaičiuojantis savo sukurtus darbus Rimantas Zinkevičius, paklaustas, kodėl tiek daug dėmesio skiria angelams, atsako, kad tik angelas geriausia atskleidžia medžio medienos grožį ir įvairovę. Mes visi gėrimės medžiais, jų žaluma, lapijos grožiu, bet medis dar turi ir savo vidų – medieną , kuri yra labai įvairi. Kiekviena medžio rūšis turi savo spalvą, tekstūrą ir kietumą. O tų medžių, kurie gabaus menininko rankose virsta angelais, yra kone iš viso pasaulio. Tai ir eukaliptas iš Australijos, platanas iš Vengrijos, bukas iš Vokietijos, maumedis iš Rusijos, ir, aišku, lietuviški – liepa, topolis, slyva ir kelis tūkstančius metų skaičiuojantis juodasis ąžuolas, prieš keletą metų rastas Šventosios upėje.
Bibliotekos lankytojams siūlome pamatyti tik labai nedidelę Rimanto Zinkevičiaus kūrybos dalelę, bet ir to pakanka, kad kiltų noras išsamiau susipažinti su šio šviesaus žmogaus, talentingo menininko kūryba. Beje, menininko darbų yra įsigijęs ir Nacionalinis muziejus. Kūrėjas pelnė ne vieną reikšmingą apdovanojimą, kuriuos atnešė ne tik ypatingoji angelų kolekcija, bet ir kryžių, koplytstulpių, prakartėlių ir kitokių drožinių gausa ir grožis.
Darbštus ir talentingas medžio drožėjas yra pelnęs „Aukso vainiką“ – svarbiausią šalies tautodailininkų, iškilių liaudies dailės kūrinių autorių įvertinimą.
Taigi, kviečiame į virtualią galeriją. Norintiems pamatyti ir sužinoti daugiau siūlome pasivartyti bibliotekos fonduose esantį Rimanto Zinkevičiaus meno albumą.

Parengė D. Pamerneckytė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius