Rugsėjį – daugiau veiklų rajono bibliotekose suaugusiems

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Rugsėjo mėn. pradedamas vykdyti viešosios bibliotekos projektas „Rajono gyventojams - kūrybos ir žinių erdvės bibliotekose“. Jau eilę metų Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka rengia užsiėmimus suaugusiems, skirtus pažinti, pagilinti įvairių sričių žinias, pagerinti savo emocinę sveikatą, prasmingai praleisti laisvalaikį.

Pirmasis užsiėmimas vyks Piniavos bibliotekoje rugsėjo 23 d. Fotografas G.Lukoševičius dalyvius susipažins su pagrindiniais fotografavimo elementais, objektų etišku pateikimu socialinėje erdvėje. Praktinio užsiėmimo metu dalyviai sužinos, bus konsultuojami, gaus naudingų patarimų. Užsiėmimas „Biblioterapija: kaip atrasti gydančias knygas“ (perkeliamas iš rugsėjo 25 d. į 28 d.) kvies visus besidominčius, giliau susipažinti su biblioterapija bei kūrybinio rašymo galimybėmis.
Spalio mėnesį Linkaučių, Ėriškių, Ramygalos ir kitose rajono bibliotekose numatyti užsiėmimai, skatinantys gilinti bendrąsias kompetencijas susipažįstant su įvairiais dekoratyviniais augalais, jų priežiūra, erdvių puošimo elementais. Kvapų terapijos užsiėmimų metu bus pristatomi būdai ir priemonės emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimui, patariama, kaip apsisaugoti nuo virusinių ligų ir kt.
Programos veiklos ir susitikimai bei užsiėmimai su lektoriais suplanuoti 2020 m. rugsėjo – gruodžio mėnesiais įvairiose Panevėžio rajono bibliotekose. Projekto tikslas - stiprinti rajono gyventojų bendrąsias kompetencijas, užtikrinant kokybišką turinį ir sudarant galimybes įgyti žinių ir praktinių įgūdžių, skatinančių kūrybiškumą, smalsumą, savo vidinės raiškos pažinimą.
Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos veiklas remia Panevėžio r. savivaldybė.

Parengė E.Grucienė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius