Bibliotekos pasaka be sienų

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Neringa Tik

Maminukų akademija Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje jau penktus metus, kiekvieną trečiadienį vykdo skaitymo skatinimo edukacinius užsiėmimus, skatinančius vaikus pamilti knygas, skaitymą, moko tėvelius, kaip parinkti vaikų amžiui atitinkančią literatūrą

.Užsiėmimų metu kalbame apie ankstyvo skaitymo naudą vaiko raidai, žodyno plėtimuisi, emocinės, socialinės brandos vystymuisi.

Šių metų tęstinis projektas ,,BIBLIOTEKOS PASAKA BE SIENŲ: Maminukų akademijos edukacijos“, prasidėjęs virtualiais video pasakų skaitymais, atsargiai sugrįžta į tiesioginius susitikimus su rašytojais, edukatoriais, kitais meno kūrėjais.

Projektas suteikė galimybę Panevėžio rajono Piniavos bibliotekos vaikams susitikti su rašytoja, pasakų kūrėja Neringa Tik. Edukacinės veiklos metu rašytoja pristatė savo knygas ,,Saldi miesto pasaka‘‘, ,,Stebuklingas Mėtos pasakų pasaulis‘‘, ,,Elenos istorija. Labirintų paieškos‘‘, ,,Kaip nykštukai Kalėdų džiaugsmą dalijo‘‘, ,,Pasakos iš mėnulio‘‘. Rašytoja atvežė dailininko pieštus originalius piešinius, papasakojo apie knygos kelią iki skaitytojo rankų. Pasaką ji sukūrė ir susitikimo metu: kaip pro smarkaus vėjo atidarytą langą įskrido šokoladinė musė, ir, kur tik ji tūpė, viskas virto šokoladu. Vėliau vaikai įsitikino, kad tikrai yra kepurė melagė, kad šimtus kilometrų galima įveikti per penkias sekundes. Teko dalyviams ir patiems tapti pasakų herojais: ir vilku, ir raudonkepuraite, ir fėja, ir kiškiu, ir žirafa , ir ežiu, ir.... tiesiog kuo tik panorėtum. Vaikai įdėmiai klausėsi, stengėsi atsakyti į visus klausimus apie pasakas bei, padedant Neringai Tik, pabandė sukurti pasaką ir ją inscenizuoti. Kiekvienas aktyviai įsitraukęs į pasakos kūrimą, gavo dovanų iš stebuklingojo lagamino – autorės kurtą pasakaitę.Pabaigoje Piniavos vyr. bibliotekininkė Jolanta Šimeliūnienė pakvietė dalyvavusius vaikus aptarti susitikimo įspūdžių prie gardžios arbatos puodelio.
Projektą  ,,BIBLIOTEKOS PASAKA BE SIENŲ: Maminukų akademijos edukacijos“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė.


Informaciją parengė L. Žukauskaitė

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius