Skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

„Skaitymas mus jungia!“. Tokiu šūkiu prasideda jau penktasis, tris mėnesius – nuo birželio 1-osios iki rugpjūčio 31 dienos–  truksiantis  „Skaitymo iššūkis“.
„Skaitymo iššūkio“  dalyviai knygas gali skaityti iš savo namų knygų lentynų, skolintis bibliotekoje, skaityti elektronines knygas ar klausyti audioknygų. Svarbu, kad jos atitiktų organizatorių pateiktas užduotis ir  reikia nepamiršti  užsiregistruoti www.vasarasu knyga.lt   svetainėje.

Dalyvių laukia penkios smagios užduotys. Reikia perskaityti:
•    knygą, kurios autorius yra iš Šiaurės šalių;
•    knygą, kurios pavadinime yra skaičius;
•    knygą apie gamtą;
•    knygą apie draugystę;
•    eiliuotą knygą.
Galite registruotis patys arba ateiti į biblioteką ir paprašyti bibliotekininko pagalbos. Prisijungdami pakartotinai, įveskite vartotojo vardą ir savo susikurtą slaptažodį.
Dalyvauti gali visi, – ir seni,  ir jauni, ir vaikai ir suaugusieji.
Visi, sėkmingai įveikusieji „Skaitymo iššūkį“ ir gavę patvirtinimą el. paštu, dalyvauja bendroje loterijoje, kurioje galima laimėti 3 pagrindinius prizus: planšetę, sėdmaišį, momentinį fotoaparatą. Aktyviausiems skaitytojams atiteks ir kelios dešimtys leidyklos „Baltos lankos“ knygų. Na, o visi, kurie sėkmingai įveiks visas užduotis, šiemet gaus ypatingų dovanų. „Atliepiant į susidariusią situaciją dėl COVID-19 viruso grėsmės, įsteigėme prizus, kurių pagalba bent šiek tiek galėsime pagelbėti savo imuninei sistemai. Tai – skirtukai su vaistažolėmis, kuriuos gaus visi užsiregistravę ir įveikę iššūkį. Skirtuką tereikia pasodinti žemėje ir po kiek laiko mėgausitės sveikomis vaistažolėmis“, – sako projekto vadovė Greta Kėvelaitienė.
Be to, viso iššūkio metu „Vasara su knyga“ Facebook ir Instagram paskyrose vyks konkursų, kur galima  laimėti kitų  prizų.
 „Vasara su knyga“ – tai Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų organizuojama skaitymo skatinimo programa pagal Lietuvos Respublikos kultūros ministro įsakymą „Dėl skaitymo skatinimo 2019–2024 metų programos ir skaitymo skatinimo programos 2019–2021 metų veiksmų plano patvirtinimo“. 2018 m. spalio 19 d. Nr. Įv-746/v-834. „Skaitymo iššūkis“ yra viena iš „Vasara su knyga“ iniciatyvos dalių.
Tam, kad ši graži skaitymo šventė įvyktų, organizatorių komanda dėkoja Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijai, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijai, LRT, leidyklai „Baltos lankos“ ir partneriams – IBBY Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyriui.
Daugiau informacijos galite rasti www.vasarasuknyga.lt svetainėje.

Beržų g. 50 LT-36145
Panevėžys

Tel. (8 45) 58 70 50
El. p info@panrbiblioteka.lt
Įstaigos kodas: 190402747

Skaitytojai aptarnaujami:
I–V 10.00–18.00, VI 10.00-16.00
Tel. (8 45) 58 70 48

Renginių kalendorius