Trys tiesos apie Elsę

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Cannon, J. Trys tiesos apie Elsę

Cannon, Joanna. Trys tiesos apie Elsę : romanas. – Vilnius : Tyto alba, 2019 – 374 p.

Ši knyga – tai detektyvinė istorija, nutikusi „Vyšnių sodo“ senelių namuose, kuriuose gyvena aštuoniasdešimt keturių metų Florensė. Gulėdama ant grindų ir laukdama, kol kas nors padės jai atsikelti, ji ima svarstyti, kas gi tas žavus naujasis šių namų gyventojas. Ar jis tikrai tas, kuo dedasi esąs?

Mat jis labai panašus į vyrą, kurį Florensė buvo sutikusi prieš šešiasdešimt metų ir kuris, neabejotinai, mirė dar 1953-aisiais. Atvykėlis pažadina Florensės ir Elsės prisiminimus ir dvi geriausios draugės ima baimintis, kad išaiškės didžiausia jų jaunystės paslaptis...
Apie Elsę reikia žinoti štai ką:
1. Ji yra geriausia mano draugė.
2. Ji visada tiksliai žino, ką pasakyti, kad pasijusčiau geriau.
3. Trečia tiesa… jai gali prireikti ilgesnio paaiškinimo.
Knygai autentiškumo suteikia pačios Joannos Cannon patirtis – anksčiau rašytoja dirbo psichiatre. Jos aprašomi veikėjai ne tik įdomūs, bet ir sukelia empatiją. Už Cannon rašomų žodžių slepiasi visi senatvės vargai – pavargęs kūnas, silpstantis protas ir skausminga vienatvė.
Joannos  Cannon knygos susilaukė sėkmės ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir už jos ribų. Gimtojoje šalyje jos tapo „Sunday Times“ bestseleriais, o pirmojo romano parduota per 300 tūkst. egzempliorių. Autorės kūryba publikuota 15 šalių.