Romanas su Italija

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Jurkevičienė, J. Romanas su Italija

Jurkevičienė, J. Romanas su Italija : ketvirtis amžiaus Romoje – kaip viena diena. – Vilnius : Tyto alba, 2018. – 336 p.

Aštuoniolika valandų. Nuo aušros iki vidurnakčio. Tiek laiko gyvensite Italijoje skaitydami šią knygą. Skaitydami „Romaną su Italija“, šioje šalyje praleisite vos vieną dieną, tačiau į ją sutilps autorių ten pragyventi 25 metai ir visos įdomiausios patirtys.
Rytinis espreso puodelis, įdomūs kaimynai, Romos restoranai ir jų teisingi ir neteisingi  valgiaraščiai, miesto rūmai ir terasos, vynas...

Visa tai – neatsiejami itališko gyvenimo būdo elementai, o gyvenant Italijoje net menkiausios kasdienybės detalės pinasi su legendomis ir istorijomis.Vis dėlto Italija, kaip ir pats gyvenimas, nėra vien tik didžiulis džiaugsmo ir malonumų šaltinis. Knygos autoriai atskleis ir nemažai erzinančių smulkmenų, papasakos apie kai kuriuos piktinančius dalykus.
Knyga „Romanas su Italija“ parašyta sutuoktinių – vyro ir moters, todėl joje puikiai atsiskleidžia tiek vyriškoji, tiek moteriškoji Italijos pusės. Apie vizitus pas ginekologą, apie mokyklą, į kurią eina vaikai, apie vyriškos laimės paieškas, politiką, popietės miegą ir keliones – daugybė įdomiausių nutikimų ir istorijų pasakojamos su ironija ir subtiliu humoru.
Gyventi Italijoje reiškia atsiduoti istorijai ir jausmams, tad ketvirtis amžiaus čia iš tiesų yra tarsi viena diena.

Paulius Jurkevičius (g. 1962 m.) ir Jurga Jurkevičienė (g. 1963 m.) – žurnalistai, rašytojai, gyvenantys Italijoje. Šiuo metu bendradarbiauja su portalu 15min. Drauge parašė knygas „Italija“ ir „Sava Roma“.

Turinys