Klauskite daktaro

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Unikauskas, A. Klauskite daktaro

Unikauskas, Alvydas. Klauskite daktaro : ką turi daryti žmogus, kad kuo ilgiau išliktų sveikas. – Vilnius : BALTO leidybos namai, 2019. – 311 p. : iliustr.

Knyga „Klauskite daktaro: ką turi žinoti kiekvienas žmogus, kad kuo ilgiau išliktų sveikas“ – tikra sveikatos lobių skrynia. Čia rasite informacijos apie tai, kaip jūsų organizmą veikia maistas, judėjimas, miegas, jo kokybė ir kasdieniai įpročiai. Kaip juos pakeisti be milžiniškų pastangų, bet su stulbinančiais rezultatais? Atsakymus gydytojas A. Unikauskas pateikia ir daro tai jam įprastu stiliumi – apie sudėtingus dalykus pasakoja lengvai ir paprastai, dažnai su sveiku ir smagiu humoru.

Autorius paaiškina, kas yra lėtinės ligos ir kaip jos atsiranda, kokią įtaką mums daro stresas ir kuo svarbus sutuoktinio palaikymas. Gydytojas tiek laidose, tiek knygoje „Klauskite daktaro“ pabrėžia, kad pirmiausia sveikata priklauso nuo mūsų, nes ligos, kurias sukelia ne mūsų gyvenimo būdas, yra labai retos.
Knygoje „Klauskite daktaro“ A. Unikauskas nedaug kalba apie mediciną formaliąja prasme. Jis nesiekia supažindinti su ligomis, jų gydymu ar vaistais. Pagrindinis gydytojo tikslas – atskleisti esmines taisykles apie sveiką mitybą, judėjimą ir gyvenimo būdą, kuris padeda ilgai gyventi ir išvengti sveikatos problemų. Knygoje autorius pasakoja, ką daryti, kad ligos nepultų, o vaistų nereikėtų.

Alvydas Unikauskas ( g.1956 m.) – terapeutas, medicinos mokslų daktaras, Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto profesorius.

Turinys