Mergaitė ir naktis

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Musso, G. Mergaitė ir naktis

Musso, G. Mergaitė ir naktis : romanas. – Vilnius : „Baltų lankų“ leidyba, [2018]. – 317 p.

Naujausias Prancūzijos numylėtinio Guillaume Musso romanas „Mergaitė ir naktis“ nukels į snieguotą Prancūzijos Rivjerą, kuri daugiau nei du dešimtmečius saugojo siaubingą trijų draugų paslaptį. Sniege paskendęs prestižinio licėjaus studentų miestelis. Trys draugai, amžiams sujungti nuodėmingos paslapties. Ir mergina, kurią pasiglemžė naktis.

Prieš 25 metus devyniolikmetė Vinka Rokvel buvo ne tik viena geriausių, bet ir viena žavingiausių licėjaus studenčių.  Jos slaptas romanas su filosofijos dėstytoju Aleksiu Klėmanu galėjo tapti tikru skandalu. Tą dieną mokykla buvo uždaryta dėl pūgos...
Ir Vinka Rokvel kartu su savo meilužiu dėstytoju dingo. Po to jos niekas nebematė.
Praėjus 25-eriems metams po to, kai baigė aukštąją mokyklą, Fani, Tomas ir Maksimas pamato vienas kitą alumnų susitikime. Draugai sužino, kad licėjų ketinama plėsti – bus griaunama viena iš jo sienų. Ar gali būti, kad po tiek metų paaiškės šiurpi trijų draugų paslaptis?
Būdami studentai jie įvykdė baisią žmogžudystę ir, slėpdami nusikaltimą, lavoną įmūrijo į licėjaus sporto salės sieną. Dabar jau niekas nebegali apsaugoti draugų nuo tiesos. Nauja pradžia licėjui gali netrukus tapti jų gyvenimų pabaiga.  
Paslapties, meilės ir veiksmo ir intrigų kupinas romanas „Mergaitė ir naktis“ įtampą ir nerimą išlaikys iki paskutinio puslapio, o nuspėti, kuo viskas baigsis, tiesiog neįmanoma.
Guillaume Musso (Gijomas Muso, g. 1974) – ekonomikos mokytojas ir rašytojas iš Prancūzijos, laikomas populiariosios prancūzų literatūros fenomenu.
Išpopuliarėjo 2004 metais, parašęs romaną „O paskui“, kurį įkvėpė baisi avarija, vos nekainavusi rašytojui gyvybės. Ši knyga netrukus tapo ir filmu, kuriame suvaidino garsusis John Malkovich. Dabar jau sukurti filmai pagal keturis G. Musso romanus.

Turinys