Metai ir viena diena

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30 Broom, I. Metai ir viena diena

Broom, Isabelle. Metai ir viena diena : [romanas]. – Vilnius : Alma litera, 2018. – 324 p.

Praha, nuostabi Čekijos sostinė ant Vltavos krantų, alsuojanti istorija ir gyva praeitimi. Tai miestas, kur svajonės ir stebuklai slepiasi už kiekvieno kampo. Trys romano „Metai ir viena diena“ herojės į šį miestą leidžiasi vedamos skirtingų tikslų, tačiau jų keliai netikėtai susikerta. Megan Prahoje ieško įkvėpimo artėjančiai fotografijos parodai. Žiemiškoje kelionėje į Vidurio Europą ją lydi draugas Olis, tačiau Megan tvirtai žino: jų draugystė tikrai nevirs kažkuo daugiau…

O jei Olis sužinos apie jos praeitį, moteris rizikuoja prarasti viską – dar kartą. Ir ji visomis jėgomis sieks užkirsti tam kelią.

Hopei kelionė į Prahą – maloni ir netikėta naujojo jos draugo Čarlio staigmena. Tačiau jai mėgautis stebuklinga miesto atmosfera ir nerūpestingai leisti laiką klaidžiojant siauromis senojo miesto gatvelėmis neleidžia įkyrios mintys. Hopė žino, kad namie paliko piktą ir nusivylusią dukrą, ir dėl to kalta tik ji pati.

Sofija į Prahą leidžiasi jau ne pirmą kartą – jai šis miestas visuomet buvo magiška vieta. Šįkart ji skaičiuoja minutes, kol prie jos prisijungs Robinas, jos vaikinas. Tačiau kai nuvyksti į istorine dvasia alsuojančią Prahą, niekada negali žinoti, ar praeitis tavęs nepavys.

Trys moterys. Trys susipynusios istorijos. Vienas įsimintinas, vienas stebuklingas miestas.
Isabelle  Broom rašytoja, mėgstanti keliones  ir yra  žinoma dėl išskirtinio savo meilės romanų braižo.