Menininko dirbtuvė : 42 istorijos

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Poškus, V. Menininko dirbtuvė: 42 istorijos

Poškus, Vidas. Menininko dirbtuvė : 42 istorijos. – Vilnius : Tyto alba, 2017. – 304 p. : iliustr.

"Menininko dirbtuvė: 42 istorijos" – knyga, skirta patenkinti smalsumą. Praverti užsklandą. Nuvesti į užkulisius, virtuvę, slapčiausią vietą – kad ir kaip mes ją vadintume, žodžiu – ten, kur atsiranda meno kūriniai. Ten, kur jie gyvena. Kartais ten gyvena ir menininkai, ir net labiau nei tikruosiuose savo namuose. Taigi tai – galimybė pakliūti ten, kur šiaip paprasti mirtingieji retai įleidžiami.

42 apsilankymai tapytojų, skulptorių, grafikų, tekstilininkų dirbtuvėse virto ne enciklopedinio pobūdžio tekstais, o įkvėpto bendravimo dalimi. Šie tekstai ir vaizdai skirti ne menininkų kūrybai nagrinėti, bet parodyti ir užfiksuoti vietos, kurioje gimsta kūriniai, svarbą.
Keistos Vilniaus vietos, į kurias sunku patekti žmogui iš šalies; buveinės, kurių greit nebebus arba jau nebėra; dirbtuvės, kuriose gimsta menas ir kurios pačios kartais virsta erdviniais meno kūriniais.

Vidas Poškus (g. 1977) – menotyros mokslų daktaras, dailės kritikas, parodų kuratorius, tapytojas, knygos “Nedingęs Vilnius” autorius.

Turinys