Terminuotos prieigos duomenų bazės

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:30

Siūlome testuoti duomenų bazes, kuriose - laikraščiai, žurnalai, dokumentiniai filmai, spektakliai, muzika ir šokis.
Iki rugpjūčio 3 d. Bibliotekai suteikta laikina prieiga prie „Alexander Street“ rengiamų duomenų bazių:

„Academic video online“ galima žiūrėti atrinktus dokumentinius filmus iš „BBC Studios“, Bordvėjaus spektaklius aukšta raiška („BroadwayHD“), muziejuose ir archyvuose saugomus istorinius vaizdo įrašus ir iš plataus katalogo rinktis dokumentinius filmus apie istoriją, meną, madą, mediciną, kulinariją, politiką, inžineriją ir kitus. Iš viso duomenų bazėje yra virš 62 000 skirtingų atrinktų vaizdo įrašų su subtitrais.

„Music and dance online“ – muzikos ir kitų scenos meno rūšių duomenų bazė, kurioje naršant galima rasti 11 milijonų aukščiausios raiškos garso ir vaizdo įrašų. Tai klasikinės muzikos, džiazo, populiariosios muzikos garso įrašai, baleto, šiuolaikinių, eksperimentinių, improvizacinių ir kitų šokių atlikėjų pasirodymai ir klasikinės muzikos vaizdinė medžiaga. Be to, duomenų bazėje pateikiami įrankiai kurti įrašų ištraukas, cituoti šaltinius ir rasti išsamią informaciją apie kūrinį, ji ypač naudinga studentams ir menotyrininkams.

Iki 2019 m. liepos 5 d. Bibliotekai suteikta laikina prieiga prie daugiau nei 7 000 pavadinimų laikraščių ir žurnalų.
„PressReader“ duomenų bazėje galite skaityti leidinius „The Washington Post“, „Vogue“, Kommersant“, „Forbes“, „GQ“, „Harper‘s BAZAAR“ ir kitus.

Informaciją parengė Rima Karpinskienė