Vilnietės fotografės Vėtrės Antanavičiūtės nuotraukų paroda

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 V. Antanavičiūtės nuotraukos

Iki pat balandžio mėnesio pabaigos bibliotekos erdvėse  eksponuojama lietuvių dizainerės, fotografės Vėtrės Antanavičiūtės fotografijų paroda „Lietaus vaikas“.

Balandžio 2-ąją pasaulis minėjo autizmo dieną. Autistams,  arba, vaikams, kitokiems nei visi,  yra skirta V. Antanavičiūtės paroda. Joje - autorės sūnaus Aisčio, kuriam diagnozuotas autizmas, gyvenimo akimirkos.  Vieno pokalbio metu pažįstama  moteris pasakė Vėtrei, kad medžiagos fotografijų ciklui ji pati turi savo namuose. „Taip ėmiau fotografuoti savo gyvenimą, – šypteli Vėtrė.– Fotoaparatas visuomet po ranka, pamatau kadrą ir galiu pasigriebti kamerą. Esu įsitikinusi, kad mano misija – skleisti žinią apie autizmą, parodyti žmonėms, kurie su tuo nesusidūrę, kaip gyvena tie, kurie išgirsta tokią diagnozę.“ Taip gimė ciklas „Lietaus vaikas“.

Fotografija Vėtrė domėjosi nuo vaikystės,neapleido jos ir suaugusi: fotografuoja daugiau kaip 20 metų. Menininkės darbai spausdinami geriausiose Europos reklaminės fotografijos ir vaizdo klipų knygose, vadovėliuose, istorinėse knygose apie fotografiją.
Kviečiame susipažinti su šia labai meniška, jautria paroda,  o balandžio 27 dieną pakviesime į susitikimą su parodos autore.