Bibliotekoje pristatyta Daivos Čepauskaitės „Musė“

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 D. Čepauskaitės pjesės skaitymas

Kartu su Liūdynės kultūros centro Dembavos padalinio teatro studija „Diemedis“ biblioteka  pakvietė skaitytojus į teatralizuotus D.Čepauskaitės pjesės „Musė“ skaitymus . 

Tai pjesė, anot autorės, gimusi  iš tarpuvartės, kurioje stovėjo  mergaitė „ vaiko veidu ir prostitutės laikysena“. Trumpai tariant, tai pasakojimas apie žmogaus kainą. Ir apie tai, kad, gyvendami sočiai ir laimingai, mes užmirštame egzistuojant tarpuvartes. Ir kaip greitai mes sugebame pasmerkti ir atstumti gyvenimo nuskriaustuosius.
Įtaigus skaitymas sustiprino pjesės nuotaiką, paskatino susirinkusiuosius pasakyti savo nuomonę apie skaudžias nūdienos aktualijas. Kilo diskusijos.
Gera tamsų rudenišką vakarą praleisti drauge.  Biblioteka  ir toliau planuoja kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį vykstančiuose teatralizuotuose skaitymuose pristatyti  lietuvių autorių kūrinius. Toks renginių ciklas numatomas visiems ateinantiems metams ir skiriamas Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui.  Gruodžio mėnesį renginys vyks 20 d. 17 val. Tai bus Adventiniai skaitymai.
Lauksime Jūsų.