Raguvos bibliotekoje - erdvė vaikų kūrybiniam ugdymui

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:22 Erdvė vaikų kūrybiniam ugdymui

Raguvos bibliotekoje  jau antrą sezoną startavo neformali vaikų švietimo programa „Mes esam ETNO II“. Organizuojamos įvairios kūrybinės veiklos Raguvos miestelio vaikams.

Panaudodami vizualinius ir plastinius įvaizdžius ugdytiniai kūrybinėse dirbtuvėse “Fotografuoju save ir savo kaimą“  išreiškė savo jausmus, mintis bei patirtis. Buvo formuojamas komandinis bendravimas ir bendradarbiavimas organizuojant kūrybinius- edukacinius užsiėmimus, filmuojant, fotografuojant,  bei vaidinant.
 Ne kartą aplankytas  kino mechanikės Marytės Virbickienės privatus kino muziejus. Edukacinėse dirbtuvėse ‚Ką dirbo mūsų tėvai, seneliai“ muziejininkė supažindino ir  su senoviniais daiktais ir rakandais: šimtmečio senumo žibalinėmis lempomis, žemaitiškomis skaromis, staltiesėmis, lovų užtiesalais, daugiau nei du šimtus metų skaičiuojančiais paveikslais, senoviniais indais ir rakandais, skrynia, mėsmale, verpste, lygintuvais ir kitais unikaliais namų apyvokos reikmenimis.
 Su dideliu susidomėjimu klausėmės, stebėjome ir grožėjomės  grožio meistrės Irmos Ausiejūtės, pasakojimo apie grožį, stilių, bei šiuolaikines  mados  bei šukuosenų keitimosi tendencijas. Kūrybinėse dirbtuvėse kirpimo modeliu tapo L. Kavaliauskas.
 Aplankėme ir menininką, drožėją A. Jodzevičių, kurio sodyboje grožėjomis medinėmis skulptūromis bei drožtais suolais. Sužavėjo ne tik menininko talentas, bet ir  puikus humoro jausmas bei gebėjimas įtraukti vaikus į komandinius žaidimus.
 Smagu, kai vaikai aktyviai dalyvauja visose organizuojmose veiklose, noriai siūlo savo idėjas, dainuoja, kuria, improvizuoja bei dalinasi savo pasiekimais.

Vadovė V. Gailiušytė