Vasara su knyga – Ramygalos bibliotekoje

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Poetės autografas

Panevėžio rajono viešoji biblioteka įsijungė į visą Lietuvą apimantį projektą „Vasara su knyga“ ir padovanojo mažiesiems ramygaliečiams  įdomų ir šiltą  vasaros renginį : miestelio bibliotekoje viešėjo poetė, dramaturgė, vertėja Violeta Palčinskaitė. 

Rašytoja pristatė dvi naujausias išleistas knygas – eilėraščių rinktinę vaikams „“Vaikų kambarys“ , iliustruotą Sigutės Ach,  ir prisiminimų knygą suaugusiems  „Atminties babilonai arba Aš vejuosi vasarą“. Violetos Palčinskaitės kūryba įdomi tiek vaikams, tiek suaugusiems  Tai ir suprantama : juk visi buvome vaikai, ne vienas užaugo su šia  be galo žaisminga, be galo daininga ir skambia  vaikiška poezija.  Tad susitikimo metu buvo  ne tik klausytasi nuostabiai eiles skaitančios poetės, bet buvo  mėginta prisiminti  savo vaikystės eilėraščius.
Besidalijant   kelionių įspūdžiais,  pasakojant apie kūrybą,  atsakinėjant į smalsius mažųjų klausimus, klausantis eilių, nepastebimai prabėgo susitikimo laikas.
Išvažiuodama viešnia paliko ne tik malonius prisiminimus , bet ir dovanų Ramygalos bibliotekos skaitytojams – keletą vaikiškų knygučių. Viena jų – K. Sajos knyga „Žuvėdas“ – su dviejų artimai bendraujančių kaimynų K. Sajos  ir V. Palčinskaitės  žaismingais palinkėjimais  –  nekišti liežuvio, kur nereikia.
 Renginio metu buvo eksponuojamos Sigutės Ach iliustracijos V. Palčinskaitės knygai „Vaikų kambarys“.