Volodimiro Michailovo (Ukraina) tapytų paveikslų paroda

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 Volodimiras Michailovas

Iki liepos 6 d.  bibliotekoje eksponuojama jauno  Ukrainos dailininko Volodimiro Michailovo  tapybos darbų paroda. Kviečiame aplankyti parodą, pasigėrėti žaviais Ukrainos peizažais. Darbai parduodami. Įsigydami juos, įsigysite dalelę Ukrainos šilumos ir būsite padėję jaunam žmogui užsiauginti didesnius sparnus.

Volodimiras gimė  1991 m. Vorošilovograde ukrainietės ir ruso šeimoje. Nuo dvejų metukų gyvena viename gražiausių Ukrainos kampelių Užkarpatėje, Kostylivkos kaime. Būdamas vos dešimties metų neteko tėvo ir nuo tada kartu su broliu rūpinasi neįgalia mama. Kiek save atmena, tiek Volodia ir piešia. Sunkios gyvenimo sąlygos tik sustiprino vaikino pomėgį. Labai gerai baigęs vidurinę mokyklą, tetos ir draugų paskatintas, vaikinas pabandė laimę įstoti į Mukačevo dailės universitetą. Tai, kad dailę vidurinėje mokykloje mokė kūno kultūros mokytojas, nebuvo lengvinanti aplinkybė. Vis dėlto universiteto dėstytojai įžvelgė vaikino talentą ir išdėstę dailės pagrindus, paprašė pakartoti egzamino užduotis.
Šiandien Volodimiras jaunas, perspektyvus dailininkas. Jo darbai, eksponuojami profesionalų parodose, sulaukia ypač palankių įvertinimų. Jo svajonė – mokytis toliau ir kada nors nutapyti Lietuvos peizažų paveikslų ciklą.