Rimanto Šimonio tapyba

Atnaujinta: Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 14:31 R. Šimonio paveikslai

Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje tęsiama pažintis  su  dailininku Rimantu Šimoniu (Velžys).  Praėjusį rudenį eksponuota Rimanto karikatūrų paroda sulaukė didžiulio susidomėjimo ir paskatino mus tolesnei pažinčiai.

Juolab, kad dailininko kūrybinis spektras itin platus -  jis ne tik puikus karikatūristas, bet ne mažiau puikūs ir jo tapybos darbai. Parodoje eksponuojami virš dvidešimties įvairios tematikos, įvairia technika atlikti tiek senesni, tiek naujausi autoriaus darbai. Ryškūs, spalvingi, spinduliuojantys gera energija paveikslai puikiai dera šviesiose bibliotekos erdvėse.
Rimantas Šimonis gimė  ir augo  Biržuose , baigė vidurinę mokyklą.  Mokėsi  tuometiniame Dailės institute. Vėliau gyvenimo keliai atvedė  į Panevėžį, o susiklosčiusi šalyje  ekonominė situacija nubloškė už Atlanto – JAV Atlantos valstijoje pragyventa beveik dešimt metų. Nors Amerikoje  dirbdamas įvairius darbus  rasdavo laiko ir dailei, tačiau Lietuvos ilgesys parginė namo.  Grįžo Į Lietuvą  ir Velžio kaime šalia Panevėžio gyvena iki šiol.

Paroda bus eksponuojama iki birželio 30 d.
Laukiame.